Inwoners en recreanten

Bent u inwoner of bezoeker van het gebied Oranjewoud-Katlijk? Dan zult u ongetwijfeld ook op momenten genieten van het prachtige landschap. U wandelt, fietst en geniet van een heerlijke woonomgeving. Maar u kunt ook een stap verder zetten. Geef uw steun aan het Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik. Samen met u zorgen wij ervoor dat het landschap rondom Oranjewoud-Katlijk over 30 jaar net zo mooi of nog mooier is.

Het uitzicht vanaf de Belvedere toren, een lommerrijk pad dwars door boerenland, een bloemrijke slootkant of een open weide in het bos ... Het maakt het gebied Oranjewoud-Katlijk met de zes dorpen, die daarin gelegen zijn, bijzonder aangenaam om in te wonen. Maar om dat zo te houden, daar moeten we wel wat voor doen.

Vanuit het fonds maken wij afspraken met grondeigenaren. Zij voeren vervolgens de werkzaamheden voor beheer en onderhoud uit. Maar er is meer. Ook u kunt helpen door actief mee te werken.

Dit kan op vele manieren. Misschien heeft u ideeen voor een excursie, voor activiteiten om (school)kinderen te betrekken of wie weet vindt u het leuk om deze website aantrekkelijk en actueel te houden. De stichting Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik ziet graag dat haar activiteiten gedragen worden door inwoners van de zes dorpen in ons werkgebied: Mildam, Bontebok, De Knipe, Oudeschoot, Katlijk en Oranjewoud.

Heeft u ideeën, suggesties of wilt u helpen om het Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik tot een succes te maken, dan graag! Neemt u contact op Henk Hidding, secretaris van de stichting 0513 631486 of vul het contactformulier in.

Laatste nieuws

  • Vroege vogelgeluiden 6 mei 2022

    In de vroege ochtend van 6 mei, zo rond zonsopkomst, maakte ik op een vijftal locaties in het SLOK-gebied een geluidsopnamen, van ieder ca. twee minuten lang, van de ter plaatse aanwezige zingende vogels. Een gevarieerd geheel...

  • Jaarverslag 2020

    Het jaarverslag 2020 van de stichting staat online en is te vinden op de pagina verantwoording. Fijne feestdagen! en hopelijk is het in 2021 voor ons wel mogelijk om een publieksactiviteit te organiseren om de resultat...

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik