Inwoners en recreanten

Bent u inwoner of bezoeker van het gebied Oranjewoud-Katlijk? Dan zult u ongetwijfeld ook op momenten genieten van het prachtige landschap. U wandelt, fietst en geniet van een heerlijke woonomgeving. Maar u kunt ook een stap verder zetten. Geef uw steun aan het Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik. Samen met u zorgen wij ervoor dat het landschap rondom Oranjewoud-Katlijk over 30 jaar nog mooier is.

Het uitzicht vanaf de Belvedere toren, een lommerrijk pad dwars door boerenland, een bloemrijke slootkant of een open weide in het bos ... Het maakt het gebied Oranjewoud-Katlijk met de zes dorpen die daarin gelegen zijn bijzonder aangenaam is om te wonen. Maar om dat zo te houden, daar moeten we wel wat voor doen.

Vanuit het fonds maken wij afspraken met grondeigenaren. Zij voeren vervolgens de werkzaamheden voor beheer en onderhoud uit. Maar er is meer. Ook u kunt helpen door actief mee te werken.

Dit kan op vele manieren. Misschien heeft u ideeen voor een excursie, voor activiteiten om (school)kinderen te betrekken of wie weet vindt u het leuk om deze website aantrekkelijk en actueel te houden. De stichting Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik ziet graag dat haar activiteiten gedragen worden door inwoners van de zes dorpen in ons werkgebied: Mildam, Bontebok, De Knipe, Oudeschoot, Katlijk en Oranjewoud.

Heeft u ideeën, suggesties of wilt u helpen om het Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik tot een succes te maken, dan graag! Neemt u contact op Jacob Drost, secretaris van de stichting 0513 785126 of vul het contactformulier in.

 

Laatste nieuws

  • Verslag boeiende nachtvlinderexcursie in Katlijk

    Na een geslaagde bijeenkomst in het Hof van Schoterland nam Gerrit Tuinstra van Landschapsbeheer Friesland het bestuur en geïnteresseerde contractanten mee het veld in om kennis te maken met de wereld van de nachtvlinder.....

  • Bijeenkomst bestuur, contractanten en leden van Grien Brongergea

    Op 5 september 2017 was er vanuit het bestuur een bijeenkomst om contractanten en betrokkenen bij te praten over de toekomstige inzet middelen in het gebied, de wijzigingen in de opzet die dit jaar ingaan en de mogelijkheden vo...

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik