Bertus Mulder zwaait af

Vrijdag 12 september 2014

Op 9 september heeft het bestuur in stijl afscheid genomen van voorzitter Bertus Mulder. Op Landgoed Oranjewoud sprak Meine Scheweer namens het bestuur een groot dankwoord uit. Bertus Mulder zelf, blikte samen met vertegenwoordigers van Grien Brongergea, de schouwcommissie, Landschapsbeheer Friesland én de nieuwe voorzitter Greet Ruitenberg terug op de eerste jaren van het Landschapsfonds sinds de oprichting in 2010:

“Heerenveen expandeerde. Als het ergens moest kunnen, was het hier. Met dat idee werd gestart met de pilot Landschapsfonds. Er moest een fonds komen waaruit agrariërs en particulieren via de agrarische natuurvereniging Grien Brongergea duurzaam betaald zouden worden voor onderhoud van landschap”.

Economische crisis
Maar nog voordat het fonds officieel was opgericht, brak de crisis uit. Mulder herinnert zich dat het perspectief bij bedrijven snel kromp. Het werven van private bijdrage bleek een stoere opgave. Met doorzettingsvermogen en creativiteit lukte het om de eerste voorzichtige resultaten te boeken.

Huis op orde
Eind 2012 kon met het aantrekken van de eerste € 40.000,- aan private bijdragen een start gemaakt worden met de werkzaamheden in het veld. Een mijlpaal. Bovendien hadden we rond die tijd ook het eigen huis op orde.

Nieuwe opgave, nieuwe voorzitter
Mulder trekt hieruit zijn conclusies: “In de eerste jaren was het logisch om voor een voorzitter te kiezen met een groot provinciaal netwerk. De opgave nu vraagt veel meer om een voorzitter die geworteld is in de streek. Iemand met een sterk lokaal netwerk en iemand die in vertrouwen aan successen kan werken. Ik ben dan ook heel blij dat in de persoon van Greet Ruitenberg deze nieuwe voorzitter is gevonden”.

Deel dit artikel:

Terug

Laatste nieuws

  • Vroege vogelgeluiden 6 mei 2022

    In de vroege ochtend van 6 mei, zo rond zonsopkomst, maakte ik op een vijftal locaties in het SLOK-gebied een geluidsopnamen, van ieder ca. twee minuten lang, van de ter plaatse aanwezige zingende vogels. Een gevarieerd geheel...

  • Jaarverslag 2020

    Het jaarverslag 2020 van de stichting staat online en is te vinden op de pagina verantwoording. Fijne feestdagen! en hopelijk is het in 2021 voor ons wel mogelijk om een publieksactiviteit te organiseren om de resultat...

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik