Drie winnaars fotowedstrijd

Dinsdag 17 maart 2015

De fotowedstrijd rondom de boomfeestdag in Katlijk en Oranjewoud heeft drie prachtige winnaars opgeleverd. De foto’s van Hessel, Tom en Huib werden gekozen als beste foto’s uit de tientallen inzendingen van kinderen van vier basisscholen uit Oranjewoud, De Knipe en Mildam. De winnaars ontvingen hun prijs (een boekenbon en een afdruk) uit handen van wethouder Hans Broekhuizen van de gemeente Heerenveen.

De prijswinnaars kwamen volgens een deskundige jury als beste uit de bus. De jury heeft gekeken naar technische kwaliteit (scherpte, belichting en een rechte horizon) en naar compositie en beleving. De jury bestond uit:

Mustafa Gumussu, vakfotograaf www.fotoredactie.nl
Leo Vogelenzang, natuurfotograaf www.leovogelenzang.com
Greet Ruitenberg, voorzitter Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik
Beeuw Ykema, coördinator Boomfeestdag Gemeente Heerenveen

Foto’s bekijken

Alle foto’s zijn de komende weken te bekijken op de basisscholen en in het gebouw van de Rabobank in Heerenveen.  De fotowestrijd was onderdeel van de activiteiten die het Landschapsfonds rondom de Boomfeestdag heeft georgansieerd. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Tjongerschool in Mildam, De Compagnonsschool en De Pream in De Knipe en de Albertine Agnesschool in Oranjewoud waren voor de fotowedstrijd gevraagd om een foto in te sturen van een plek, een vogel of een boom die zij bijzonder vinden.

  Huib                                                                                            Hessel

Tom

Deel dit artikel:

Terug

Laatste nieuws

  • De nieuwsbrief mei 2020 leest u hier.

    De nieuwsbrief mei 2020 leest u hier. Met informatie over openstelling 2020-2021 en het afscheid van Bertus de Jong en Teun Appelman

  • Volop werk in uitvoering

    In de maand februari is er weer volop werk uitgevoerd aan houtwallen en singels. Het periodiek terugzetten van beplanting zorgt voor verjonging. De stobben lopen opnieuw uit en zorgen voor gezonde gesloten beplantingen. Her en...

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik