Boomfeestdag zeer geslaagd:

Zaterdag 21 maart 2015

Boomfeestdag zeer geslaagd: "Kinderen planten bomen van de toekomst"

Meer dan honderd kinderen van de basisscholen in Mildam, Oranjewoud en De Knipe hebben op 13 maart 2015 bomen geplant in het gebied rond Oranjewoud-Katlijk. Op de bedrijven van de families Hofma en De Vries aan de W.A. Nijenhuisweg zijn in bestaande singels nieuwe eiken, berken en lijsterbessen aangeplant. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 hebben op deze manier een prachtige bijdrage geleverd aan het in stand houden van het landschap rond Oranjewoud-Katlijk (zie fotoverslag van Jan Hofstee, gemeente Heerenveen).

De gemeente Heerenveen steunde het initiatief van het stichting Landschapsfonds, van harte. Wethouder Hans Broekhuizen: “De Boomfeestdag is een mooie gelegenheid om kinderen uit dit gebied te laten kennismaken en mee te laten werken aan het onderhoud van dit historische landschap van Oranjewoud-Katlijk. Zodat ook volgende generaties hier kunnen genieten, struinen, wandelen en fietsen”.

Alle kinderen enorm bedankt

De Boomfeestdag was door de inzet van alle kinderen een groot succes. De stichting Landschapsfonds wil alle kinderen en begeleiders daarvoor heel hartelijk bedanken. Woord van dank gaat bovendien uit naar alle mensen en organisaties die hebben bijdragen aan deze prachtige Boomfeestdag: de gemeente Heerenveen, de medewerkers van wijkbeheer, Landschapsbeheer Friesland en de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland.

 

Artikel Heerenveense Courant 18 maart 2015

Deel dit artikel:

Terug

Laatste nieuws

  • De nieuwsbrief mei 2020 leest u hier.

    De nieuwsbrief mei 2020 leest u hier. Met informatie over openstelling 2020-2021 en het afscheid van Bertus de Jong en Teun Appelman

  • Volop werk in uitvoering

    In de maand februari is er weer volop werk uitgevoerd aan houtwallen en singels. Het periodiek terugzetten van beplanting zorgt voor verjonging. De stobben lopen opnieuw uit en zorgen voor gezonde gesloten beplantingen. Her en...

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik