Twee nieuwe bestuursleden stellen zich voor

Donderdag 02 maart 2017

Het bestuur heeft zich versterkt met Hans Tiessen uit De Knipe en Gerard Tamminga uit Heerenveen. Wie zijn zij en waarom dragen zij hun steentje bij het Lânskipsfûns?

Wie is Hans?
“Ik ben geboren op een boerderij op het Noord-Groninger land. Ook een prachtig, maar heel ander landschap. Geen houtwallen en pingo’s daar. Ik heb economie gestudeerd, was leraar economie en ben daarnaast altijd erg betrokken geweest bij landschap, natuur en milieu. Tegenwoordig woon ik in De Knipe en we vinden het een voorrecht om in deze omgeving te mogen wandelen en fietsen”.

Waarom het Lânskipfûns?
“Na een informatief gesprek tussen Plaatselijk Belang De Knipe, waarvan ik penningmeester ben, en het landschapsfonds, heb ik me beschikbaar gesteld als medebestuurslid van het landschapsfonds voor Oranjewoud-Katlijk. Het in stand houden van ons mooie landschap, dat is wat iedereen in deze streek ter harte zou moeten gaan!”

Wie is Gerard?
“Ik werk in het onderwijs als docent/coach aan het Nordwin College in Heerenveen. Ik begeleid studenten op het MBO in de vakrichting Groene Ruimte: Medewerker Hovenier en Medewerker Recreatie. Daarnaast geef ik les op het VMBO, Groene Ruimte, waar de leerlingen de basis meegeef van het mooie groene vak. Naast mijn werk bij het Nordwin College, heb ik een klein eigen bedrijf, gespecialiseerd in flora & fauna. Ik ben getrouwd met Imkje en samen hebben we twee kinderen, Jens en Marit”.

Waarom het Lânskipfûns?
“Voor hobby en werk kom ik veel in de buitengebieden van Heerenveen. Een gebied waar nog veel cultuurhistorische waarden terug te vinden zijn, maar zeker ook weer oude, vergane elementen hersteld kunnen worden. En niet alleen dat, er liggen zeker mogelijkheden om de moderne nieuwe elementen in te passen in ons mooie landschap”.

Deel dit artikel:

Terug

Laatste nieuws

  • Vroege vogelgeluiden 6 mei 2022

    In de vroege ochtend van 6 mei, zo rond zonsopkomst, maakte ik op een vijftal locaties in het SLOK-gebied een geluidsopnamen, van ieder ca. twee minuten lang, van de ter plaatse aanwezige zingende vogels. Een gevarieerd geheel...

  • Jaarverslag 2020

    Het jaarverslag 2020 van de stichting staat online en is te vinden op de pagina verantwoording. Fijne feestdagen! en hopelijk is het in 2021 voor ons wel mogelijk om een publieksactiviteit te organiseren om de resultat...

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik