Natuurwaarnemingen; mooie foto's? Stuur ze ons toe

Zaterdag 26 september 2020

Atalanta

Gerrit Tuinstra van Landschapsbeheer Friesland trof in september in ons gebied een atalanta aan en stuurde deze foto. Een algemene vlinder, ook in tuinen, maar een mooi plaatje. Maakt u ook foto's in ons gebied. Wij maken er graag een item van op deze website. Op die manier leggen we iets van de biodiversiteit in onze landschapselementen vast.

Raaf (zonder foto)

De laatste jaren wordt in ons gebied af en toe de raaf waargenomen, meestal overvliegend. In onze wallen en singels zal hij niet zo gauw nestelen, wel in de bossen van Oranjewoud. Hij lijkt op de zwarte kraai, maar is groter en heeft ook een veel zwaardere snavel. De raaf is zelfs iets groter dan de buizerd.

https://www.vogelbescherming.nl/actueel/bericht/zwarte-kraai-vs-raaf

Deel dit artikel:

Terug

Laatste nieuws

  • De nieuwsbrief juli 2021 is uit!

    In de nieuwsbrief van juli 2021 nemen we u mee op een digitale excursie door ons werkgebied. Wij zien ernaar uit dat binnenkort een excursie weer in het veld kan plaatsvinden. 

  • Nieuwsbrief december 2020 leest u hier

    In de nieuwsbrief leest u over de geschiedenis en mooie verhalen over ons werkgebied, over bijzondere waarnemingen en over de problematiek met de groeiende populatie damherten.

Ondernemerskring Heerenveen


©2012 Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik